Næringslivetsdag

Skrevet av Frode Bjerved

For føste gang deltok vi på Næringlivetsdag, en messe i regi av Næringsforeningen i Drammen.
Her er vår enkle oppsummering på dagen slik vi opplevde den.

Debutant på messe

Vi hadde vår deby som messedeltaker og utstiller på årets næringslivsdag. Rigging og standplass ble fort unnagjort for vår del, en roll up og plassering av litt utstyr på et bord tar ikke lange tida. Flere andre hadde betydelig større og med kompliserte løsninger. Synes blandt annet Catapult Film hadde en fin stand med et helt lite dukkefilmsett! Bilutstilling fra Bertel. O Steen buskerud gjorde seg og meget  bra, og gutta i NYG Reklame hadde en fin stående skjerm. Flere andre deltakere hadde og fine og proffe stands områder og bra med give-aways i spiselig, drikkelige former, både nyttige og mindre nyttige goodie bags fantes i mangfold. Vi for vår del lokket kun med en hyggelig prat og kunnskap om faget vårt.

Kaffeprat og håndhilsninger
Arrangøren regnet med at det gikk 180liter med kaffe den dagen så vi fikk flere fine kontakter over en god kopp kaffe. Noe av det som overrasket meg positivt var mangfoldet av aktører. Dette er ikke lenger bare en kontor og administrasjonsmesse. Vi fikk snakket litt med noen gode kollegaer i kommunikasjonsbransjen, og utstrakt et hånd for videre sammarbeid.
 

Hva så med foredragsholderne?
Desverre fikk jeg kun med meg første og siste foredragsholder. Litt i hver sin ende av skalaen av foredragsholdere vil jeg si. Gjennomproffe og ekstremt veltalende Hans-Wilhelm Steinfeld og litt mer famlende sjarmerende John Lee Timuri. Hans-Wihelm foredrag om den nye kalde krigen, risser inn et ganske alarmerende bilde om dagens russland, om krisen i Ukraina. Full av “namedropping” og fine småhistorier fra Hans-Wilhelm utrolig spennede liv som korrespondent i Russland var foredraget både underholdene og fasinerende.
Noe av det som satte seg: Russland er stort - ⅙ av verdens areal. Nesten 80% av russland er i Sibir, med kun 25% av befolkningen. Enorme naturressurser finnes der, nesten all av Russland naturressurser finnes der , men ingen infrastruktur i form av veier, så et enormt potensiale som ikke blir utnyttet.
Russlands utenlandspolitikk er knyttet til innenlandspolitikken og minner nå mer enn noen sinne om en politistat light. Som Steinfeld spøker : "Russland er verdens dyreste land å gå til tannlege i fordi tenna trekkes ut gjennom ræven for alle er redde for å åpne munnen."

Dagens siste foredrag var litt mindre flytende i sin presentasjon, men besluttsomheten og stå-på-viljen til John Lee er imponerende. Hans appell var klar - Afrika er en ubenyttet ressurs, og internasjonalt er markedet allerede begynt å benytte seg av arbeidskraft i Afrika. Selv Kinas mange store bedrifter flytter produksjon til land i Afrika til tross for sin allerede rimelige produksjonskostnader. Omstilling og endring er viktig, John Lee siterer Charles Darvin "Det er ikke de sterkeste eller de mest intelligente som overlever, men de som har evnen til forandring".

Etterlatt inntrykk og ettertanke
Det er kanskje tidlig å si ettertanke enda, men vår opplevelse av dagen var positiv. Ikke minst for meg personlig som er relativt ny i næringlivet i Drammen, selv om DCode er godt etablert her, var dette en god måte å bli litt mer kjent med de ulike aktørene. Vi kommer nok tilbake, kanskje med en mer avansert stand neste gang :)

Våre venner i Catapult Film har laget en fin liten film fra dagen.

 

 

Sharing is caring

Del artikkelen på sosiale medier

Mer digitalprat

nysgjerrig eller inspirert?

 • news-page

  Er dere klare for ny nettside?

  Spar ekstra kostnader med denne 7 punkts sjekklisten


  Gjennom en årrekke har vi hjulpet små og store foretak til å bli synlige på nett. Ofte er noe av det viktigste i en slik prosess en bevisstgjørelse hos kunden på hva de bør tenke på når de skal på nett. Nedenfor har vi laget en forenklet sjekkliste som ofte er noe vi spør våre kunder om når de skal lage en webside for første gang. 

  Fortsett til innlegget
 • news-page

  Googlemaps koster penger?

  Kart fra google er ikke lenger "allemannseie". Søkemotorgiganten sin karttjeneste har endret vilkårene. Hva betyr dette for våre kunder?

  Fortsett til innlegget