Hva er getynet? Hva er et CMS?

Skrevet av DCode

Vi skriver ofte at vi utvikler på Getynet plattformen, og våre kunder benytter Getynet CMS.  Hva betyr det egentlig for våre kunder?

Alle kunder som skal ha en digital tjeneste , det være nettside, nettbutikk, kunderelasjonsystem (CRM), intranett, medlemssystemer eller lignende må ha tilgang til tjenesten via en leverandør. En tjenesteleverandør som kan tilby det verktøyet som skal brukes.

 

Hva er Getynet

Hos oss i DCode bruker vi en plattform som heter Getynet. Getynet er en norskutviklet digital kommunikasjonsplattform. Plattformen har hatt flere versjoner, og det er brukt utallige timer på å få systemet til å bli til slik det er i dag. For oss har, og er, dette med kommunikasjon veldig viktig. Det har det vært helt fra starten. Herav navnet GetyNet (Get-Y-Net) eller Get-Your-Network.
Plattform er en betegnelse for en rekke verktøy bygget på en felles teknologi (sky-tjeneste) som gjør utviklingen av tjenester og applikasjoner enklere. Tjenestene bygges på platformen, og det er tjenestene man "kjøper" eller leier (og bruker), ikke selve plattformen.

Getynet CMS grensesnitt vist på en laptop

Hva er CMS?

For de kundene våre som har nettsider hos oss, bruker de tjenesten Getynet CMS. CMS står for Content Managing System, og betyr enkelt at man kan redigere tekst, bilder og innhold på nettsiden sin selv uten å måtte kode om nettsiden. Kundene som bruker systemet logger seg på Getynetplattformen via sin Getynetbruker, og får tilgang til innholdet som er knyttet til sin konto.

Når de redigerer på nettsidene i systemet og lagrer er nettsiden da automatisk oppdatert. (akkurat som Facebook :) )

 

 

 

Sharing is caring

Del artikkelen på sosiale medier

Mer digitalprat

nysgjerrig eller inspirert?

 • news-page

  Er dere klare for ny nettside?

  Spar ekstra kostnader med denne 7 punkts sjekklisten


  Gjennom en årrekke har vi hjulpet små og store foretak til å bli synlige på nett. Ofte er noe av det viktigste i en slik prosess en bevisstgjørelse hos kunden på hva de bør tenke på når de skal på nett. Nedenfor har vi laget en forenklet sjekkliste som ofte er noe vi spør våre kunder om når de skal lage en webside for første gang. 

  Fortsett til innlegget
 • news-page

  Googlemaps koster penger?

  Kart fra google er ikke lenger "allemannseie". Søkemotorgiganten sin karttjeneste har endret vilkårene. Hva betyr dette for våre kunder?

  Fortsett til innlegget