Hva er getynet? Hva er et CMS?

Skrevet av DCode

Vi skriver ofte at vi utvikler på Getynet platformen, og våre kunder benytter Getynet CMS.  Hva betyr det egentlig for vår kunder?

Alle kunder som skal ha en digital tjeneste , det være nettside, nettbutikk, kunderelasjonsystem (CRM), intranett, medlemssystemer eller lignende må han tilgang til det via en leverandør som kan tilby verktøyet som skal brukes.

 

Hva er Getynet

Hos oss i DCode bruker vi da en platform som heter Getynet. Getynet er en norskutviklet digital kommunikasjonsplatform. Platformen har hatt flere versjoner, og det er brukt utallige timer på å få systemet til å bli til slik det er i dag. For oss har og er dette med kommunikasjon veldig viktig, helt fra starten , herav navnet GetyNet (Get-Y-Net) eller Get-Your-Network.
Platform er en betegnelse for en rekke verktøy bygget på en felles teknologi (sky-tjeneste) som gjør utviklingen av tjenester og aplikasjoner enklere. Tjenestene bygges på platformen, og det er tjenestene man "kjøper" eller leier (og bruker), ikke selve platformen.

 

Hva er CMS?

For de kundene våre som har nettsider hos oss, bruker de tjenesten Getynet CMS. CMS står for Content Managing System, og betyr enkelt at man kan redigere tekst, bilder og innhold på nettsiden sin selv uten å måtte kode om nettsiden. Kundene som bruker systemet logger seg på Getynetplatformen via sin Getynetbruker, og får tilgang til innholdet som er knyttet til sin konto.

Når de redigerer på nettsidene i systemet og lagrer er nettsiden da automatisk oppdatert. (akkurat som Facebook :) )

 

 

 

Sharing is caring

Del artikkelen på sosiale medier

Mer digitalprat

nysgjerrig eller inspirert?