3 verktøy jeg bruker daglig i webdesign

Skrevet av Frode Bjerved

3 "online" verktøy jeg bruker daglig. I jobben min som digital designer for DCode bruker jeg flere designprogrammer og skisseblokk. Av online verktøyene (som lever i nettleseren) er det tre som daglig er i bruk.

 1. Invision

 2. Bugherd

 3. Getynet taskmanager


 

  Invision App

Invision er et fantastisk prototype verktøy som gir meg muligheten til å sende fra meg raske designskisser direkte til kunder og utviklere. Istedet for å lenke sammen pdf filer eller sette sammen en powerpoint presentasjon bruker jeg dette verktøyet som gir en mer “riktig” gjengivelse av hvordan faktisk nettsiden eller appen vil bli.

Hovedsakelig fungerer det enkelt med at man lager “skjermbilder”  av designet sitt, og lenker dette sammen i invision. Alt blir liggende som en prototype som man deler med en enkel lenke.
Kundene får mulighetene til å trykke seg via lenken , rett inn på nettside/app-designet- i nettleseren og bla seg gjennom sidene. De får og tilgang til et flott verktøy for å kommentere på enkelt elementer/sider de mener bør endres eller kan bli bedre. Det hele fungerer litt lignende kommentarer på PDF.

For oss sparer dette både tid og gjør kundene tryggere på hva de faktisk får til slutt.
Det avdekker fort evnt mangler eller strukturelle ting som kan endres på, og designet blir vurdert i sitt rette element (på skjerm i en nettleser).


 

 

  Bugherd

Når vi jobber på et prosjekt er det fort mange detaljer som skal stemme. Det er ikke alltid at alle som er involvert har fått med seg alle designdetaljer eller at det er designprinsipper som ikke nødvendigvis dekker alle behovene til prosjekter/websiden. Med denne plugin legger vi til et lite script på siden som gjør at vi kan rapportere inn avvik, eller feil eller endringer på selve websiden som er under produksjon. Det fungerer litt lignende kommetarer i PDF, man klikker på "område" på skjermen man ønsker å diskutere og legger inn en kommentar. Jeg legger inn oppgaver og endringer som utviklerne tar seg av. Jeg kan og setter en dedikert person på oppgaven eller på den ene spesfikke "bug" som vi legger til. Så har man i verktøyet oversikt over alle oppgave/bugs og om de jobbes på , ikke er påbegynt eller om de er ferdige.
Utviklerne på sin side får en del detaljer som er verdifulle når vi legger inn slike "bugs". De får opp hvilken browser/ nettleser det er brukt, i hvilken del av css koden "bugsen"  er knyttet til, de får opp skjermoppløsning mm. På den måten kan vi fort luke ut nettleser baserte problemer. Vi kan fort oppdage om det er pga responsiv tilpasning som er manglende eller om det er noe annet.

Som prosjektleder for en god del av webside prosjektene våre er dette et effektivt og oversiktelig verktøy å bruke.
 

 

DCode- GetynetTaskManager-Screengrab

  Getynet taskmanager

Vårt interne timesføring og oppgaveoversiktsvertøy laget i Getynet platformen. I vår hverdag er timesføring og tid noe av det viktigste vi bør ha kontroll på. Med vårt interne verktøy i Getynet kan vi enkelt lage nye oppgaver til oss selv (tasks) og  sette disse til aktive. Da blir det automatisk tracket tid brukt, og lagres på dagens dato. På slutten av dagen kan vi enkelt  levere en dagsrapport med minuttpresis timesføring. Oversikt over dagens oppgaver, muligheter for å endre rekkefølgen på oppgaver med enkle drag-and-drop, samt muligheten til å enkelt redigere og disse er gull verdt.

 

Vi jobber alle med ulike verktøy hver dag. Hva er dine rutiner? Dersom dere lurer på hva andre muligheter det finnes i Getynet ta kontakt med oss!

Sharing is caring

Del artikkelen på sosiale medier

Mer digitalprat

nysgjerrig eller inspirert?

 • news-page

  Er dere klare for ny nettside?

  Spar ekstra kostnader med denne 7 punkts sjekklisten


  Gjennom en årrekke har vi hjulpet små og store foretak til å bli synlige på nett. Ofte er noe av det viktigste i en slik prosess en bevisstgjørelse hos kunden på hva de bør tenke på når de skal på nett. Nedenfor har vi laget en forenklet sjekkliste som ofte er noe vi spør våre kunder om når de skal lage en webside for første gang. 

  Fortsett til innlegget
 • news-page

  Googlemaps koster penger?

  Kart fra google er ikke lenger "allemannseie". Søkemotorgiganten sin karttjeneste har endret vilkårene. Hva betyr dette for våre kunder?

  Fortsett til innlegget